Sunday, March 28, 2021

FOOD REVIEW | SEDAP SANGAT KE ABSOLUTE THAI?


Sempena 13 Syaaban semalam, Kai decide untuk puasa sebab malas nak fikir nak makan apa hahaha. So, Kai dengan kawan pun keluar la petang tu untuk cari makan buka puasa. Since kitorang berdua tak pernah makan kat absolute thai sebelum ni, so kitorang pun saje nak cuba hehe. Dengar cerita sedap sangat absolute thai ni, tapi betul ke? Haa, kalau nak tahu kenalah baca review ni sampai habis ya ;)

Saturday, March 20, 2021

Sunday, March 14, 2021

BOOK REVIEW | UNDERCOVER BROMANCE (THE BROMANCE BOOK CLUB, #2) BY LYSSA KAY ADAMS (SPOILER FREE)

Title: Undercover Bromance
Author: Lyssa Kay Adams
Pages: 230
Publisher: Berkley
Published date: 10 March 2020
Genre: Romance, Contemporary Romance, Humour
Kinokuniya | Book Depository

Sunday, March 7, 2021

APA ITU KARANG GIGI?

Untuk tajuk hari ni, korang tahu tak apa tu karang gigi? Cuba korang tengok dalam mulut, nampak tak ada lapisan putih yang keras kat kawasan antara gigi dan gusi?

Sebenarnya karang gigi ni mudah dijumpai kat gusi gigi depan bahagian bawah lidah. Nak tahu tak sebab apa? Kalau nak, kena baca post ni sampai hujung!

Sunday, February 28, 2021

FOOD REVIEW | SAMBAL KENTANG VIRAL BY KAK ASIAH

Siapa kat sini suka makan pedas? Kai suka makan pedas, tapi lepastu mesti toilet memanggil 😂 Kalau makan nasi dengan lauk tak pedas and tak ada sambal belacan, memang terasa kosong. Makan pun jadi tak kenyang, nafsu pun tak puas.

Baru-baru ni Kai ada beli sambal kentang viral by Kak Asiah ni daripada Nadia Jamhari, and rasa dia memang sedap giler! Kai paling suka sebab sambal tu crunchy. Kai memang suka makan benda rangup, kalau goreng ayam pun sampai rentung sebab nak rangup heheh. 

Saturday, February 27, 2021

MOVIE REVIEW | GIVEN THE MOVIE (SPOILER FREE)

Released date: August 22, 2020
Runtime: 59 min.
Genre: Music, Slice of Life, Drama
Language: Japanese

Wednesday, February 24, 2021

BOOK REVIEW | LONG WAY DOWN BY JASON REYNOLDS (SPOILER FREE)

Title: Long Way Down
Author: Jason Reynolds
Pages: 322
Publisher: Atheneum/Caitlyn Dlouhy Books
Published date: 24 October 2017

Sunday, February 14, 2021

MY TOP 6 ANIME BOYFRIEND 💖


Since today is Valentine's Day, I thought, why don't I make a list of my fictional boyfriend because I have so many! This post is just me being weird, please don't judge me I'm just lonely 😭

Anyway, I'm really excited to share my current boyfriends and why they mean so much to me 🥰

Friday, February 12, 2021

ANIME REVIEW | FUGOU KEIJI BALANCE: UNLIMITED (SPOILER FREE)

Episodes: 11
Status: Finished Airing
Aired: April 10, 2020 to September 25, 2020
Studio: CloverWorks
Genre: Mystery, Comedy

Sunday, January 31, 2021

BOOK REVIEW | DAISY JONES & THE SIX BY TAYLOR JENKINS REID (SPOILER FREE)

Title: Daisy Jones & The Six
Author: Taylor Jenkins Reid
Pages: 351
Publisher: Ballantine Books
Published: 5 March 2019
Genre: Historical Fiction

Saturday, January 30, 2021

5 CARA MUDAH UNTUK GIGI KEKAL PUTIH DAN SIHAT

Sejak musim COVID-19 mula berleluasa ni, kebanyakan klinik kesihatan dah limit intake pesakit. Kalau boleh, cuma kes kecemasan je yang akan dilayan. Kalau klinik masih terima pesakit pun, mungkin tak sebanyak dulu. Bila dah jarang pergi klinik untuk buat check up, kita pun mula risau macam mana kalau gigi berlubang? Jangan risau! Harini Kai nak kongsi serba sedikit tips macam mana nak pastikan gigi sihat.


Sunday, January 24, 2021

BOOK REVIEW | TRADING SECRETS BY RACHAEL ECKLES (SPOILER FREE)

Title: Trading Secrets
Author: Rachael Ekles
Pages: 320
Publisher: Aphrodite Books
Published date: 1 May 2020
Genre: Suspense, Thriller

Saturday, January 23, 2021

ANIME REVIEW | FULLMETAL ALCHEMIST BROTHERHOOD (SPOILER FREE)

Episodes: 64
Status: Finished Airing
Aired: April 5, 2009 to July 4, 2010
Studio: Bones
Genre: Action, Military, Adventure
 

Saturday, January 16, 2021

BOOK REVIEW | ALL THE BEAUTIFUL LIES BY PETER SWANSON (SPOILER FREE)

Title: All The Beautiful Lies
Author: Peter Swanson
Pages: 308
Publisher: Faber & Faber
Published date: March 2018
Genre: Thriller, Suspense

Friday, January 15, 2021

MY 2021 READING GOALS! 🥅

Hello everyone! Walaupun technically sekarang dah separuh bulan into January, and Kai tak sure if setting goals now is a bit too late or not, but anyway it's here! Kai nak tulis reading goals kat sini, so someday, maybe in the middle of the year, Kai boleh baca post ni semula and reflect my reading achievement masa tu. 

So, tanpa buang masa, Kai set 7 goals untuk tahun ni. Banyak sangat ke tu? Kai cuba untuk tak target lebih-lebih. Bukan apa, takut tak boleh achieve je nanti 😆

Saturday, January 2, 2021

TOP 5 LIFE LESSONS I LEARNED IN 2020

Happy new year everyone! Hope you guys had a blast new year yesterday 😀 On the night of new year, I tried to stay up to watch the fireworks. But I fell asleep before the clock strikes 12am lol. 

2020 has been a wild ride for a lot of us. There were definitely highs and lows throughout the year. Despite how the pandemic threw us out of the way, I couldn't help but see the bright side of it. So, here are the top 5 of lessons I learned last year.

Popular Posts