Sunday, March 28, 2021

FOOD REVIEW | SEDAP SANGAT KE ABSOLUTE THAI?


Sempena 13 Syaaban semalam, Kai decide untuk puasa sebab malas nak fikir nak makan apa hahaha. So, Kai dengan kawan pun keluar la petang tu untuk cari makan buka puasa. Since kitorang berdua tak pernah makan kat absolute thai sebelum ni, so kitorang pun saje nak cuba hehe. Dengar cerita sedap sangat absolute thai ni, tapi betul ke? Haa, kalau nak tahu kenalah baca review ni sampai habis ya ;)

Saturday, March 20, 2021

Sunday, March 14, 2021

BOOK REVIEW | UNDERCOVER BROMANCE (THE BROMANCE BOOK CLUB, #2) BY LYSSA KAY ADAMS (SPOILER FREE)

Title: Undercover Bromance
Author: Lyssa Kay Adams
Pages: 230
Publisher: Berkley
Published date: 10 March 2020
Genre: Romance, Contemporary Romance, Humour
Kinokuniya | Book Depository

Sunday, March 7, 2021

APA ITU KARANG GIGI?

Untuk tajuk hari ni, korang tahu tak apa tu karang gigi? Cuba korang tengok dalam mulut, nampak tak ada lapisan putih yang keras kat kawasan antara gigi dan gusi?

Sebenarnya karang gigi ni mudah dijumpai kat gusi gigi depan bahagian bawah lidah. Nak tahu tak sebab apa? Kalau nak, kena baca post ni sampai hujung!

Sunday, February 28, 2021

FOOD REVIEW | SAMBAL KENTANG VIRAL BY KAK ASIAH

Siapa kat sini suka makan pedas? Kai suka makan pedas, tapi lepastu mesti toilet memanggil 😂 Kalau makan nasi dengan lauk tak pedas and tak ada sambal belacan, memang terasa kosong. Makan pun jadi tak kenyang, nafsu pun tak puas.

Baru-baru ni Kai ada beli sambal kentang viral by Kak Asiah ni daripada Nadia Jamhari, and rasa dia memang sedap giler! Kai paling suka sebab sambal tu crunchy. Kai memang suka makan benda rangup, kalau goreng ayam pun sampai rentung sebab nak rangup heheh. 

Saturday, February 27, 2021

MOVIE REVIEW | GIVEN THE MOVIE (SPOILER FREE)

Released date: August 22, 2020
Runtime: 59 min.
Genre: Music, Slice of Life, Drama
Language: Japanese

Wednesday, February 24, 2021

BOOK REVIEW | LONG WAY DOWN BY JASON REYNOLDS (SPOILER FREE)

Title: Long Way Down
Author: Jason Reynolds
Pages: 322
Publisher: Atheneum/Caitlyn Dlouhy Books
Published date: 24 October 2017

Sunday, February 14, 2021

MY TOP 6 ANIME BOYFRIEND 💖


Since today is Valentine's Day, I thought, why don't I make a list of my fictional boyfriend because I have so many! This post is just me being weird, please don't judge me I'm just lonely 😭

Anyway, I'm really excited to share my current boyfriends and why they mean so much to me 🥰

Popular Posts