Monday, August 31, 2020

BOOK REVIEW | CLAP WHEN YOU LAND BY ELIZABETH ACEVEDO (SPOILER FREE)

Title: Clap When You Land
Author: Elizabeth Acevedo
Pages: 371
Publisher: HarperCollins
Published date: 5 May 2020
Genre: Fiction

Sunday, August 30, 2020

MOVIE REVIEW | PENCIPTA PEGANG WAKTU (SPOILER FREE)

Idea asal: Que Haidar
Penulis Skrip: Siti Jasmina Ibrahim
Pengarah: Zainorhisyam Samudin
Produksi: Primeworks Studios, Gambo.TV
Pelakon: Que Haidar, Fauziah Ahmad Daud, Puteri Balqis, Khir Rahman, Jalil Hamid, Azman Hassan, Haidin Nasir

Wednesday, August 26, 2020

FOOD REVIEW | MCDONALD'S SPICY KOREAN BURGER BEEF & CHICKEN + BLACK FOREST PIE

Sebenarnya Kai dah lama beli Spicy Korean Burger ni, tapi baru dapat review harini. Kai beli time baru-baru dapat duit ePenjana awal bulan haritu 🤣 Disebabkan duit kerajaan bagi, so Kai beli dua-dua burger; beef and chicken. Sejak PKP ni, Kai makin rajin beli pie daripada McD. That’s why Kai beli sekali Black Forest pie ni sebab dengar cerita sedap gila kan. So, let’s see apa pendapat Kai hehe.

Tuesday, August 25, 2020

BOOK REVIEW | OTHER WORDS FOR HOME BY JASMINE WARGA (SPOILER FREE)

Title: Other Words For Home
Author: Jasmine Warga
Page: 352
Publisher: HarperCollins
Published date: 28 May 2019
Genre: Fiction

Friday, August 21, 2020

ANIME REVIEW | SAMURAI CHAMPLOO (SPOILER FREE)

Episodes: 26
Status: Finished Airing
Aired: May 20, 2004 to Mar 19, 2005
Studio: Manglobe
Genre: Action, Adventure, Comedy, Historical, Shounen

Wednesday, August 19, 2020

COOKINGWITHKAI #1 | RESEPI BUTTER CHICKEN CONFIRM TAK MUAK 💯


Memandangkan sekarang tengah cuti sem, dapatlah Kai spend masa kat dapur hehe. Tapi nak ke dapur ni pun kena ada greenlight daripada ibu 😂 Harini Kai nak share resepi Butter Chicken yang mudah dimasak! Kalau tak reti masak pun inshaAllah menjadi punya gitu.

Monday, August 17, 2020

BOOK REVIEW | ALMOST MIDNIGHT BY RAINBOW ROWELL (SPOILER FREE)

Title: Almost Midnight (Two Festive Short Stories)
Author: Rainbow Rowell
Illustator: Simini Blocker
Published: 31 October 2017
Genre: Fiction 

Saturday, August 15, 2020

ATIE ZIEYA'S GIVEAWAY

Hello guys! Harini Kai join giveaway daripada Atie Zieya 😀 Kai tak pasti dapat menang ke tak sebab peluang agak tipis tapi saja nak mencuba. Kalau korang nak join, boleh tekan pada banner tu ya. And jangan lupa baca rules! 

Friday, August 14, 2020

Thursday, August 13, 2020

KOREAN MUKBANGERS ARE CANCELLED?! (Let's Spill Some Tea ☕)


Mukbang has been trending around the world lately. The word mukbang is a combination of two korean words; muk-ja (eating) and bang-song (broadcast). Basically, in simpler words mukbang is a video of people eating in front of the camera. It was originated in South Korea back in 2010. (Source: mashed.com

Monday, August 10, 2020

10 REASONS WHY I THINK MY MIND WENT BLANK DURING EXAM


Hari ni Kai baru habis final exam. Dalam dua hari lagi keputusan lulus atau gagal tahun akan keluar. Cuak gila ni sebab tak sure akan lulus ke tak 😱 Lagi-lagi bila dah fail masa tu kan......

Popular Posts