BIG BAD WOLF BOOK SALE IS COMING BACK TO ROB EVERYONE!

Big Bad Wolf book sale is coming back! Due to the pandemic, tahun ni BBW buat sale online je. BBW ni bermula esok, 4 November sampailah 11 November. Korang kena pergi website BBW untuk borong buku-buku yang ada. Kat mana website tu? Read this post until the end to find out! 😉

BBW ni berlangsung selama seminggu. Kalau korang busy weekend ni, jangan risau! Sebab next weekend pun masih boleh shopping. Cuma takut stok buku habis je. Macam dalam lirik lagu ada cakap, jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama dia dikebas orang (sila nyanyi).

Tahun-tahun sebelum ni, BBW selalu buat kat shopping mall. Kai pergi every BBW since 2017 time belajar kat PASUM dulu. Gigih ya Kai naik turun KTM semata-mata nak pergi The Mines. Pastu Kai beli poster Arctic Monkeys, so masa balik tu dengan muka tebal Kai heret poster tu naik turun KTM and LRT 🌝

Kepada sesiapa yang tak tahu tentang BBW ni, basically BBW is a gila-gila book sale event. Ada banyak buku dijual pada harga below RM20.00! Tapi depends pada buku jugak. Kalau series mahal sikit la sebab bukunya banyak. Kai beli The Mortal Instruments series (ada 6 buku) kat BBW jugak dulu. Tak silap harga dia dalam RM80.00 kot đŸ€”

Kalau dalam BBW sebelum ni, ada banyak genre buku dijual. Ada fiction, non-fiction, children activity book, coloring book, marvel’s comics, novel melayu and FIXI punya booth pun ada. Kai selalu borong fiction and FIXI la hehe. Kat booth FIXI selalunya dapat tote bag sekali! Last year tote bag FIXI tu tergantung je kat booth tu, Kai tengok takde siapa yang mintak or guna beg tu. So, dengan tak malu Kai pun mintak lah kat salesperson tu Kai nak satu beg untuk buat collection lol. Bila Kai tanya macam mana nak dapat tote bag tu, orang tu jawab 'kena mintak.' 😂

So, tunggu apa lagi! Awal bulan ni duit gaji mesti banyak lagi, jom kita sama-sama shopping! Jom kita amalkan read more, go out less especially during this pandemic!

Event details:

📆: 4/11/2020 – 11/11/2020

📍: Big Bad Wolf Books

QOTD: Korang pernah pergi BBW? Kalau pernah, do share your experience in the comments section below! 😃💓

(Disclaimer: This is not a sponsored post or collaboration. Kai memang genuinely nak ajak korang beli buku!)

13 Comments

  1. Pernah pergi!! buku english rm5 ja.. rambang betul mata tatau nak plh mana satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes rambang mata! lepastu tak terbaca buku yang dibeli sebab banyak sangat 😂

      Delete
    2. same! hahaha then now i mmg tgh simpan in one box nak bg dekat my friend for her collection haha .. since i dah tak baca buku

      Delete
  2. LH kalau pergi big bad wolf ni gila. Gila buku 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. same! kalau pergi BBW memang kena satu hari 😂

      Delete
  3. Saya Belum pernah beli buku lagi, kecuali dulu waktu masih kuliah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh lah cuba beli kat BBW ni sebab murah kalau nak cuba-cuba baca ;D

      Delete
  4. sekarang jual online jela ea? thanks for sharing! memang tgh nak cari buku2 english pun. saya nk cari poem hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sebab covid ni, terpaksa online je. tak best jugak sebab website crash je huhu. sesuai lah kalau nak cari buku poem ;D

      Delete
  5. I've been to BBW at The Mines, it's hard to find the books of the author that I really like, sekali datang sana, berlambak, RM10 je pula tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. trueee, mostly buku-buku outdated hahaha. but since buat online, boleh search je! dah tak sakit mata nak cari satu satu xD

      Delete
  6. sophea bukan jenis baca beli buku selalu baca kat phone je , tapi tetingin juga mak pegi

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca kat phone is good for the environment! hopefully BBW next year boleh buat macam biasa kat mall :(

      Delete